EasyPrint Mobile 2018-07-02T10:23:46+01:00

Verstuur je printopdracht vanaf elk device en elke locatie!

EasyPrint Mobile biedt de mogelijkheid om vanaf elk mobiel device een printopdracht te versturen. Haal het document daarna op bij de dichtstbijzijnde vestiging van uw bibliotheek.

Smartphone

tablet

Laptop

Airprint

Printen vanaf een Apple device kan door gebruik te maken van Airprint. Deze methode is alleen mogelijk via het Wi-Fi netwerk van de bibliotheek. AirPrint maakt het mogelijk foto’s, e-mailberichten, webpagina’s en documenten direct af te drukken vanaf een iPad, iPhone en iPod touch zonder dat hiervoor downloaden en installeren van drivers of software vereist is. U printer hoeft geen Airprint te ondersteunen.

Werking Airprint

Google Cloud Printing

Met Google Cloud Printing kunt u uw printers in de bibliotheek beschikbaar maken voor iedereen die u wilt, vanuit de applicaties die u elke dag gebruikt. Google Cloud Printing werkt op uw telefoon, tablet, Chromebook, pc en elk ander apparaat waarvan u wilt afdrukken en dat verbinding heeft met internet. Na versturen van een printopdracht kunt u gebruik maken van de follow me functionaliteit van EasyPrint om de printopdracht secure vrij te geven op een willekeurige printer/multifunctional bij u in de bibliotheek.

Driver Printen

Printen vanaf een Windows/Mac of Linux laptop met elk willekeurig programma? Dat kan met Driver Printen. Na éénmalige installatie van een printer op de laptop kunnen printopdrachten verstuurd worden naar de printers in de bibliotheek. U kunt nu gebruik maken van de follow me functionaliteit van EasyPrint om de printopdracht secure vrij te geven op een willekeurige printer bij u in de bibliotheek.

E-mail Printen

Stuur een e-mail naar bijvoorbeeld printen@bibliotheek.nl. Na éénmalige verificatie van uw e-mailadres kunt u e-mails met bijlagen versturen. De bijlagen worden vervolgens verwerkt tot een printopdracht. Ondersteunende formaten zijn: PDF, JPG, GIF, PNG, TIF, BMP, TXT en  (open) office bestanden. U kunt nu gebruik maken van de follow me functionaliteit van EasyPrint om de printopdracht secure vrij te geven op een willekeurige printer bij u in de bibliotheek.

Uploaden

Upload een bestand via de webbased myEasyAccount+ portal. Ondersteunende formaten zijn: PDF, JPG, GIF, PNG, TIF, BMP, TXT en  (open) office bestanden. Na het verwerken worden de documenten in de wachtrij van de printer/multifunctional geplaatst. U kunt nu gebruik maken van de follow me functionaliteit van EasyPrint om de printopdracht secure vrij te geven op een willekeurige printer/multifunctional.

Werking Uploaden

Web Printen

Met web print geeft je een webadres (url) door van de webpagina die u geprint wilt hebben. Na het versturen van het webadres kunt u gebruik maken van de follow me functionaliteit van EasyPrint om de printopdracht secure vrij te geven op een willekeurige printer/multifunctional bij u in de bibliotheek.

Werking Web Printen

EasyPrint Mobile