EasyDesktop 2018-07-03T08:02:14+01:00

EasyDesktop Werkstation Regulering

· Profielen per werkstation/werkstationgroep voor thema gebruik
· Optioneel inloggen m.b.v. paslezer
· Gratis Sites
· Multi language
· Prijsdifferentiatie
· Leden en gastgebruik
· Probleemloos printen
· Webbased management console
· Uitgebreide rapportage, wie/ wat/ waar en wanneer

Voor informatiecentra als bibliotheken zijn openbare computers en internet onmisbaar geworden.

Maar hoe zorgt u dat het computergebruik optimaal verloopt?

Gratis websites

EasyDesktop biedt de mogelijkheid om gratis sites beschikbaar te stellen. Denk dan bijvoorbeeld aan databanken, overheidssites etc. Voor het gebruik van deze sites hoeft niet ingelogd te worden. Voor gratis websites is geen hardware investering noodzakelijk!

Er zijn uitgebreide rapportage beschikbaar zoals o.a. Gratis Website Gebruik, Werkstation Historie etc.
De rapportages kunnen automatisch gemaild worden naar de financiële afdeling in het PDF, XLS of SCV bestand.

Werkstation Historie
Rapport Gratis Website Activiteit

Gratis Websites

EasyDesktop biedt de mogelijkheid om gratis sites beschikbaar te stellen. Denk dan bijvoorbeeld aan databanken, overheidssites etc. Voor het gebruik van deze sites hoeft er niet ingelogd te worden. Voor gratis websites is geen hardware investering noodzakelijk!

Betalen

Heeft u meerdere bibliotheek abonnementen? Dan kan per abonnementsvorm een apart tarief worden doorberekend voor het gebruik van het werkstation. Ook kunt u het werkstation gratis ter beschikking stellen voor een bepaalde tijd.

Cursus

Vindt er een cursus plaats? Dan kan via de webbased management console de betreffende werkstations worden vrijgegeven voor vrij gebruik. Moet men gebruik maken van de printer? Geef dan ook het printgebruik vrij. Simpel met één druk op de knop.

Multi language

EasyDesktop is beschikbaar in meerdere talen. Een gebruiker schakelt simpel over van taal door op een taal vlag van zijn keuze te klikken. Is uw Windows multi language geschikt dan kan het systeem ook in de gewenste taal worden herstart.

Printen

EasyDesktop biedt samen met onze EasyPrint oplossing een probleemloze oplossing voor het veilig afdrukken van uw documenten. Door het single sign-on principe hoeven gebruikers niet bij elke printopdracht hun lenersnummer en wachtwoord opnieuw in te geven.

Blokkeren

Moet u even een printopdracht ophalen of heeft u trek in een kopje koffie? Dan kunt u het werkstation blokkeren zodat u uw werkplek niet kwijt raakt. De blokkade is beperkt in tijd zodat het werkstation na een bepaalde tijd weer wordt vrijgegeven voor gebruik voor anderen. Globaal kan worden ingesteld of tijdens de blokkade betaald moet worden of dat de betaling tijdelijk wordt opgeschort.

Rapportage

Er zijn uitgebreide rapportages beschikbaar zoals:

  • Gratis site statistieken
  • Omzet per werkstation
  • Omzet per locatie
  • En vele ander rapporten

Deze rapporten kunt u automatisch ontvangen in uw e-mailbox

Guard

Gebruikers hebben door middel van de Guard direct toegang tot hun persoonlijke myEasyAccount+ omgeving. In deze webbased omgeving hebben ze al hun relevante informatie direct beschikbaar, zoals transactieoverzicht, saldo-informatie etc.

EasyAccount+ Guard

EasyAccount+ Guard

Berichten versturen

Blijf in contact met uw gebruikers door berichten te versturen. Informeer uw gebruikers bijvoorbeeld met een berichtje dat de bibliotheek gaat sluiten. De berichten kunnen per werkstation/ groep van werkstations en op locatieniveau worden verstuurd.